fbpx

BIJT! Kunst over voedsel Festival: Het geheim van het Zwarte Goud

BIJT! Kunst over voedsel Festival: Het geheim van het Zwarte Goud

Dompel jezelf onder in de betoverende wereld van het theater tijdens het BIJT Kunst over Voedsel Festival en laat je meevoeren door de magie van Het Geheim van het Zwarte Goud“. Een unieke voorstelling over koffie die je als koffieliefhebber niet wilt missen! Je kan maandag 3 juli genieten van deze theatervoorstelling en geniet van een unieke combinatie van theater, culinaire hoogstandjes en de heerlijke koffie.

Maar dat is nog niet alles. Tijdens deze exclusieve avond uit kun je ook genieten van een culinair programma in het befaamde Restaurant Wittern. Laat je smaakpapillen verwennen met een verrukkelijk driegangendiner, in een unieke foodpairing met de hoogwaardige speciality koffie van Noord. Proef de diverse smaken uit alle hoeken van de wereld, terwijl je geniet van de beste plaatsen op het podium. Dit belooft een onvergetelijke ervaring te worden.

En de avond eindigt niet zomaar. Sluit de festiviteiten af met een overheerlijke espresso martini tijdens de afterparty. De perfecte manier om de avond feestelijk af te sluiten en nog even na te genieten van alle indrukken.

Koffieproeverij van Noord koffie

Naast de unieke theatervoorstelling is er de grootste koffieproeverij van Brabant. Marc van Berkel van Noord Koffie belooft dat deze voorstelling je ogen zal openen, niet alleen door de cafeïne: “Je ruikt de geur van Egyptische koffiebonen terwijl Egyptische danseressen om je heen bewegen en traditionele muziek in je oren klinkt. Dan komt de smaak pas echt binnen! In de toekomst zullen we koffie net als wijn drinken en bewust kiezen voor bonen met een specifieke herkomst. Grote koffiemerken mengen nu nog verschillende bonen uit verschillende landen en noemen het ‘aroma rood’. Maar je gooit toch ook niet vijf soorten rode wijn in een fles om het vervolgens rode wijn te noemen?”

BIJT! Kunst over voedsel festival

Stel je een evenement voor waarbij prikkelende voorstellingen, schurende exposities, pure optredens en verrukkelijke proeverijen samenkomen. Voeg daar nog een vleugje creativiteit aan toe en je krijgt het sensationele BIJT! Kunst over Voedsel Festival. Van 28 juni tot en met 9 juli 2023 zal dit unieke festival plaatsvinden op de Noordkade in Veghel, waar het allemaal draait om kunst en voedsel.

Met maar liefst 45 activiteiten, meer dan 20 locaties en een duur van 12 dagen, is BIJT! een niet te missen ervaring. Theaterdirecteur en directievoorzitter Harry Vermeulen vertelt enthousiast: “Van documentaires, films, exposities en theatervoorstellingen tot creatieve workshops, muzikale optredens en verrukkelijk eten en drinken – we hebben alles in petto. Sommige gerechten zullen pittig gekruid zijn, andere subtiel en tongstrelend. We kunnen niet wachten om het vuurtje aan te wakkeren, smaken in de pan te laten samenkomen en te genieten van het overheerlijke resultaat.” Dit festival belooft een nieuwe, bredere kijk op voedsel te bieden.

BIJT! Kunst over Voedsel Festival richt zich op het wereldwijde voedselvraagstuk. In een tijd waarin klimaatverandering en landbouwdiscussies hoog op de agenda staan, komt dit festival op het juiste moment. Projectleider Hester Klein Tijssink legt uit: “We willen niemand de les lezen. We serveren kunst en voedsel aan gepassioneerde veganisten, Bourgondische vleeseters en alles daartussenin. Sommige gerechten zullen je verrassen, andere kunnen choqueren. Ons doel is om mensen te laten nadenken over wat ze in hun mond stoppen en er vooral van te genieten.”

Kunst is een ideaal medium om deze boodschap over te brengen, volgens Jan van Hoof, artistiek leider van kunstgroep De Compagnie. “Als kunstenaar kun je veel zeggen zonder mensen te veroordelen. Kunst raakt ons onderbewuste. Het voedt onze geest, dient als brandstof voor open en eerlijke gesprekken en is – net als eten – voor iedereen. Juist de combinatie van kunst en eten verbindt mensen. Hier beleef je niet alleen met je ogen, maar met al je zintuigen.”

Het mooie van BIJT! Kunst over Voedsel Festival is dat ongeveer 80% van de activiteiten gratis toegankelijk is. Je hoeft geen doorgewinterde theaterbezoeker te zijn om ervan te genieten, zoals kunstenaar en Phoenix-docent Pierre Cops uitlegt: “De tijd dat kunst betekende dat je naar schilderijen staarde in een museum is voorbij. Kunst staat dichter bij je dan je denkt. Op dit festival kun je ervan genieten zonder zelfs maar te beseffen dat je van kunst houdt. Het programma is bewust gericht op alles en iedereen. Als je gewoon wilt genieten van een biertje in de muzikale moestuin, is dat ook prima! Maar ik durf te wedden dat dat drankje naar meer smaakt.”

Dus laat je zintuigen prikkelen en geniet van de onvergetelijke ervaringen die BIJT! Kunst over Voedsel Festival te bieden heeft. Zorg ervoor dat je van 28 juni tot en met 9 juli 2023 aanwezig bent op de Noordkade in Veghel om deel uit te maken van dit unieke evenement dat je smaakpapillen zal verrassen en je geest zal voeden.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

%d bloggers liken dit: