
05 mrt dalgona koffie
Met de temperaturen die weer oplopen wordt het natuurlijk tijd voor ijskoffie. Omdat er niks fijner is dan goed af te koelen tijdens een warme dag. Vorig jaar kon je er bijna niet om heen, Dalgona koffie! De trend van deze romige ijskoffie is uit Zuid-Korea over komen waaien en was vooral op de social media een grote hit. Maar nu het steeds warmer wordt, zien we de Dalgona weer overal de kop opsteken.
Deze ijskoffie ziet er niet alleen heel leuk uit, het is ook supergemakkelijk en snel om te maken, zodat je snel kan genieten. Met maar 5 ingrediënten is het in een handomdraai gemaakt. Ondanks dat het niet gemaakt is van verse koffie, is dit wel een heel lekkere ijskoffie.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
Bereiding:
- Klop de koffie, suiker en hete water voor 2 minuten met een garde, tot het lekker luchtig is en licht van kleur.
- Verdeel de ijsblokjes over de glazen en schenk de melk in. Schep de vers geklopte koffiecrème er boven op, tot er een flinke toef bovenop zit.
- Roer het geheel voor het drinken goed door.
- Geniet er van!
Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.