fbpx

Jonge uitvinder bedenkt Latte Art machine en wordt uitgenodigd bij Philips

Jonge uitvinder bedenkt Latte Art machine en wordt uitgenodigd bij Philips

Je kent het wel, als thuisbarista, je hebt een geweldige nieuwe koffiebonenmachine, waarbij je melk kan opschuimen en dan wil je heel graag een mooi vormpje in de cappuccino maken. Maar hoe je het ook probeert, het lukt niet.

Dat moet gemakkelijker dacht de 11-jarige Hidde uit Kockengen, toen hij een reclame voorbij zag komen van espressomachines. Hij vind het zelf erg leuk om een hartje in de cappuccino voor zijn ouders te maken, maar had daar lang op moeten oefenen. Vol enthousiasme maakt hij een tekening van zijn latte-art apparaat. “Het is eigenlijk best eenvoudig. Door in het slangetje waar het melkschuim doorheen loopt een vormpje te plaatsen, verschijnt er automatisch een hartje of rosetta in je koffiebeker. Supergaaf, toch?”

Hij stuurt zijn innovatie ontwerp op naar Philips en in zijn meegestuurde brief schrijft hij, dat hij graag met de ontwerpers van het bedrijf aan de slag gaat om de machine te maken.

Na een paar dagen krijgt hij al een reactie van de directeur van Philips, die hem uitnodigt om langs te komen bij het innovatiecentrum in Drachten. Samen met zijn ouders en twee vrienden bezocht hij het innovatiecentrum, waar ze een uitgebreide rondleiding kregen, maar een professionele latte art training kregen.

Tijdens het bezoek werd uiteraard ook het creatieve ontwerp van Hidde besproken. “Ze waren dolenthousiast en positief. Medewerkers vonden het bijzonder dat zo’n jong iemand als ik hierover nadenkt.” Philips denkt natuurlijk ook al na over een slim koffiezetapparaat, maar het ontwikkelen hiervan is erg kostbaar en dan is het nog de vraag of mensen hiervoor willen betalen.

Waarschijnlijk horen we in de toekomst nog meer van deze jonge uitvinder, aangezien hij al erg ondernemend is. Zo vroeg hij een aantal jaar geleden waarom er geen rugby plaatjes gespaard konden worden bij Albert Heijn, waarna hij een brief met chocolade terug kreeg. Maar ook heeft hij een keer meegereden met een Picnic bezorgbusje.
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
0
  0
  Jouw mandje
  Je winkemandje is leegTerug naar de shop
  Onafhankelijk geverifieerd
  43 beoordelingen
  %d bloggers liken dit: