koffie & thee in coronatijd, we missen samen drinken

Koffie & thee in coronatijd: we missen samen drinken

KOFFIE & THEE IN CORONATIJD

De Corona maatregelen hadden vrij weinig impact op het koffie- en theegedrag van de Nederlanders. Koffie en thee blijven voor veel mensen onmisbaar en een vast onderdeel van hun lifestyle. ‘Het drinken van koffie en thee is voor veel mensen een vast moment op de dag, het geeft ze houvast in deze tijd waarin zoveel buiten onze controle om verandert’, aldus trendanalist Christine Boland.

Dit zijn resultaten van het Nationale Koffie & thee onderzoek van de Branchevereniging Koffie & Thee NL. Het blijkt dat zwarte koffie en zwarte thee onverminderd populair blijven. Er werden alleen minder verschillende variaties koffie gedronken dan bij de vorige meting in 2018. Een derde van de respondenten geeft aan dat ze minder koffie buiten de deur halen. De maandenlange horecasluiting, sluiting van scholen en universiteiten en thuiswerken is een logische verklaring voor deze trend.

SAMEN DRINKEN

Er zijn wel allemaal online momenten zoals online borrels of online een koffie drinken, maar de helft van de Nederlanders vindt dit toch niet hetzelfde. Boland verklaart: ‘We zijn allemaal enorm geschrokken van de effecten van de pandemie en zijn het echte contact met mensen gaan herwaarderen’. Ondanks alles blijven koffie en thee erg populair. Na kraanwater zijn het de meest gedronken dranken van Nederland. 79% van de Nederlanders drinkt minstens een keer per week koffie, 66% geniet dagelijks van zijn of haar ‘bakkie’. 73% van de Nederlanders drinkt minstens een keer in de week thee, 44% dagelijks. Gemiddeld drinken we 4 koppen koffie per dag, en bijna 3 koppen thee. 

Hier staat het hele Nationale Koffie en Thee Onderzoek 2020 van de branchevereniging Koffie & Thee Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.