Credits Foodpairing en foto ITC Academy Tea Food Pairing.
Earl Grey Red Baron met Curry
Het is altijd lekker om goede recepten te bedenken bij koffie en thee. In dit geval heeft de ITC Academy voor Tea Food Pairing onze thee gecombineerd met lekkere recepten.
Een Earl Grey Red Baron is gecombineerd met een heerlijke curry. De toegevoegde citrus smaken van de Earl Grey zorgen voor een fris element bij het gerecht. De Earl Grey Red Baron is een thee uit China Keemun, met een bergamot, earl grey, saffloer bloesem en citroen aroma’s. De zoetheid van deze Anhui rode thee zorgt voor een mildere smaak van de pittige curry, terwijl de citroen aromas zorgen voor een aangename frisheid.
Er is gebruik gemaakt van een lagere temperatuur van 80°C. Er is 8 gram thee gebruikt voor 500 ml en deze 2 minuten laten trekken.
Curry is een traditioneel populair Indiaas gerecht. Er zijn veel verschillende versies, met vlees, zonder vlees, ook curry uit Thailand. Er is hier gekozen voor een lekkere curry met kipfilet.
RECEPT
Ingrediënten
Hoe maak je het
Kijk hier voor onze Jazzmin met pittige loempia’s
Credits Foodpairing en foto ITC Academy Tea Food Pairing.