Groene thee bij sushi

Groene thee bij Sushi

Sushi is in Nederland een steeds populairder gerecht. De witte rijst met vis komt traditioneel uit Japan en wordt gegeten met stokjes. Maar wat wordt er in Japan gedronken bij de Sushi? In de meeste Japanse restaurants wordt er groene thee gedronken, die in Japanse restaurants vaak gratis geserveerd wordt.

 

Het serveren van thee geeft de japanner een gevoel van samenhorigheid. Dit gevoel is erg belangrijk in de Japanse cultuur en zie je bijvoorbeeld ook terug in de Japanse tuinen, waar alles in een mooi evenwicht is geplaatst.

 

Groene thee is niet alleen lekker verfrissend van smaak, maar heeft ook een reinigende werking op de smaakpapillen, net als Wasabi. De groene thee spoelt de vetten van de sushi weg, waardoor je na een slokje groene thee weer optimaal kan genieten van het volgende stukje sushi. Maar daarnaast is sushi ook nog eens gezond!

 

Maar tegenwoordig wordt er bij de sushi ook vaak bier gedronken. En in tegenstelling tot wat men denkt, wordt sake vooral vooraf gedronken, omdat dit op basis van rijst is. En dat is dan weer dubbelop.

 

Groene thee wordt gezet tussen 70-80 graden en is het lekkerst wanneer je dit 2 minuten laat trekken. Wanneer je bittere thee wenst kan je direct kokend water op de thee schenken. Wat ook nog wel eens gebruikt wordt bij Sushi.

[product id=”11140″]