Credits Foodpairing en foto ITC Academy Tea Food Pairing.
Jazzmin met pittige loempia’s
Het is altijd lekker om goede recepten te bedenken bij koffie en thee. In dit geval heeft de ITC Academy voor Tea Food Pairing onze thee gecombineerd met lekkere recepten.
De Jazzmin thee is gecombineerd met pittige loempia’s. De Jazzmin thee is een mix van witte thee, Milky Oolong (deels geoxideerd) en Jasmijn. De melkachtige smaken verminderen het pittige mondgevoel, de jasmijn voegt een lekkere, zoete, bloemige smaak toe.
Om de thee zoeter en minder astringent te maken is er gebruik gemaakt van een lagere temperatuur van 80°C. Er is 7 gram thee gebruikt voor 500 ml en deze 2 minuten laten trekken.
Je kan natuurlijk gewoon loempia’s kant-en-klaar kopen, maar het is ook leuk om de loempia’s zelf te maken.
RECEPT
Ingrediënten
Hoe maak je het
Kijk hier voor onze Earl Grey Red Baron met Curry
Credits Foodpairing en foto ITC Academy Tea Food Pairing.