fbpx

Koffiehoroscoop

Koffiehoroscoop

2022 is begonnen en we maken er een topjaar van met top koffie- en thee. Begin je jaar goed met de enige echte koffiehoroscoop. Er is goed gekeken naar het karakter van elk sterrenbeeld en welke soort koffie hier het beste bij past. Zoals bijvoorbeeld de ambitieuze steenbok die erg goed is in het maken van mooie latte art of de Vissen die van gezelschap houdt dus graag een grote pot koffie maakt in een hippe Moccamaster met vers gemalen koffie. Wil jij precies weten welke koffie bij jouw sterrenbeeld past, lees dan snel hieronder verder. En laat een reactie achter met jouw sterrenbeeld en jouw favoriete koffie.

Steenbok 22 dec 19 jan

Een steenbok is gedisciplineerd, verantwoordelijk en betrouwbaar. Ze zijn ook erg ambitieus en volgen altijd een doel. Een steenbok is extreem geduldig, kunnen zich goed concentreren en hebben een actieve geest. Ze houden van het maken van Cappuccino en kunnen urenlang oefenen op hun latte art tot deze perfect is om te delen.

Sterrenbeeld Jouw koffie
Een steenbok is gedisciplineerd, verantwoordelijk en betrouwbaar. Ze zijn ook erg ambitieus en volgen altijd een doel. Een steenbok is extreem geduldig, kunnen zich goed concentreren en hebben een actieve geest. Ze houden van het maken van Cappuccino en kunnen urenlang oefenen op hun latte art tot deze perfect is om te delen.
Waterman

20 jan 19 feb

 • De excentrieke en onvoorspelbare waterman is origineel en wordt soms gezien als eigenaardig. Het is lastig om een waterman te doorgronden. De waterman is fantasievol, kinderlijk maar ook wijs. Plezier hebben is erg belangrijk en ze streven hoge idealen na. De Latte Macchiato is het ideale drankje voor de waterman, een lekkere warme drank. Het liefst met een smaakje erin zoals een siroopje caramel of excentriekere smaken zoals de roze koek siroop van Smaakje.
Vissen

20 feb 20 mrt

 • Vissen zijn spiritueel dromerig en heel gevoelig. Ze zijn niet materialistisch en delen graag hun bezittingen. Ondanks dat ze graag samen zijn met mensen, houden ze er ook van om alleen te zijn. Ze voelen snel mensen aan en willen alles oplossen met een goede kop koffie. De Moccamaster is een ideale koffiemachine voor Vissen, zo kunnen ze grotere hoeveelheden koffie maken, om te delen, maar wel met een ontzettend gave machine. De koffie wordt bij voorkeur vers gemalen met een even stijlvolle koffiemolen, als de moccamaster.
Ram

21 mrt 20 apr

 • De dynamische Ram is buitensporig, open, op zichzelf gericht en koppig. De Ram is direct, positief ingesteld en zelfverzekerd. Ze zijn geboren leiders en zijn niet kapot te krijgen. De ram is avontuurlijk en wil graag in het middelpunt van de belangstelling staan. Ze kunnen erg ongeduldig zijn als iets niet snel genoeg gaat. Daarom is een Lungo de ideale koffie. Snel kopje onder de machine en meteen drinken. Maar het liefst wel uit de volautomatische koffiebonenmachine, want ze houden wél echt van kwaliteit en verse koffie.
Stier

21 apr 20 mei

 • De sensuele Stier is een echte levensgenieter, die van goed eten houdt en kwaliteitskoffie. De Stier is volhardend, vastberaden en erg koppig. De Stier weet niet van opgeven, neemt geen risico maar gaat voor financiële zekerheid. De Stier is geduldig, doelbewust en houden van ontspanning en rust. Omdat het zulke levensgenieters zijn houden ze van pure smaken en aroma’s van een goed gezette espresso of af en toe een ristretto.
Tweeling

21 mei 21 jun

 • Tweelingen zijn interessante mensen. Ze zijn communicatief vaardig en steeds bezig met het vergaren van kennis. Ze zijn grappig, fijn gezelschap en hebben altijd gevatte opmerkingen klaar. Ze zijn echte filosofen en hebben snel behoefte aan verandering. Ze zijn ongrijpbaar en vermijden snel confrontaties. Tweelingen fijn echte aanhangers van de 5 waves of coffee, waarbij alles onderzocht moet worden met een TDS-meter. De herkomst van koffie is erg belangrijk, aparte smaken van single origin koffie zijn een echt doel, niks is te gek. Ze houden van slow coffee en spelen graag met de cold brew en cold-drip coffee methodes.
Kreeft

22 jun 22jul

 • Een kreeft is erg beschermend en geduldig, ze stellen liever geen eisen, maar als ze echt iets willen zijn ze erg overtuigend en vasthoudend. Een kreeft is erg emotioneel en blijft het liefst binnen met een goed boek en een lekkere warme kop koffie. Ze zijn erg empathisch en worden diep geraakt door teleurstelling. Daarom houden ze van warme dranken, met iets extra’s, zoals een Wiener Melange, een koffie met chocolade en slagroom.
Leeuw

23 jul 23 aug

 • De warmhartige leeuw is hartstochtelijk en vechten voor wat ze willen hebben. De leeuw is betrouwbaar en houden zich aan hun afspraken en verwachten hetzelfde van anderen. Ze houden van het leven en andere mensen aan het lachen te maken. Ze zijn eerlijk en integer, ze zullen je niet in de gaten houden. Ondanks dat de leeuw in de zomer is geboren, houden deze warme leeuwen van de Spicy Pumpkin Latte waar ze lekker warm van binnen van worden.
Maagd

24 aug 23 sep

 • De kieskeurige maagd is vaak wat geheimzinnig over wat ze wel en niet willen vertellen. De maagd is erg analytisch en oplossingsgericht ingesteld. Ze stellen graag doelen en maken plannen om deze te bereiken. Wanneer je een maagd iets beloofd, verwachten ze dat je deze belofte nakomt. De bescheiden maagd houdt zich snel vast aan een favoriete koffie, als deze bevalt. Hierbij kiezen ze het liefst voor verse koffiebonen en proberen graag iets uit om daarna bij de favoriet te blijven. Al maakt het niet uit of
Weegschaal

24 sep 23 okt

 • De beschaafde, diplomatieke en welgemanierde weegschaal is erg charmant en is een goede bemiddelaar in conflicten. De weegschaal bouwt bruggen tussen mensen, is rechtvaardig en is een geweldige strateeg, die de situatie van alle kanten bekijkt voordat die tot een oordeel komt. De weegschaal heeft een grote behoefte aan harmonie en evenwicht in het leven. Daarom is de weegschaal ook een fervent fan van koffie zetten met de chemex. Het zetten van de chemex vereist veel geduld en geeft een harmonieuze smaak aan de koffie bij de juiste verhoudingen.
Schorpioen

24 okt 22 nov

 • De charmante schorpioen kan heel charmant zijn maar ook een beetje agressief. Ze zijn vaak erg geheimzinnig, vastbesloten en doelgericht. Ze laten zich niet snel sturen en komen soms wat onafhankelijk over, omdat ze bang zijn om te falen en altijd willen winnen. Om deze reden heeft de schorpioen vaak een Capsule machine thuis staan, waarbij alle gezette koffie perfect uit de machine komt en niets aan het toeval over laat.
Boogschutter

23 nov 21 dec

 • De boogschutter is slim, avontuurlijk, optimistisch en heel een goed gevoel voor humor. Boogschutters zijn constant bezig hun kennis uit te breiden, ze zijn leergierig en wijs. Ze zijn erg geïnteresseerd in de natuur en de dieren. Daarom stellen ze hoge eisen aan de keurmerken die op hun producten zoals hun koffie staat. Boogschutters zijn ideaal gezelschap. Het is ook altijd gezellig koffie te drinken bij een boogschutter, die heeft altijd wel een nieuwe koffie om te proberen en kan er alles over vertellen. Vooral de slow coffee methodes zoals de Chemex zijn een favoriet.

* Deze horoscoop is vooral voor vermaak opgesteld, want iedereen heeft natuurlijk een unieke koffiesmaak en -voorkeur. Kijk vooral in onze webshop voor heerlijke koffiebonen en losse thee.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

%d bloggers liken dit: