
01 mei Recept van koffiemousse met slagroom
Koffiemousse met slagroom is een heerlijk recept om zelf te maken. In Portugal wordt het vaak geserveerd. Door toevoeging van koffie is deze mousse een lekker dessert. Houd je van makkelijke en snelle desserts, dan is dit recept echt een aanrader. Het enige waar je rekening mee moet houden is, wanneer je deze koffiemousse gemaakt hebt, het in de koelkast moet opstijven. Ben je een koffieliefhebber, dan is deze mousse echt iets voor jou om te proberen. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.
Bereidingstijd (ca 25 minuten).
Benodigdheden: klein zeefje en 20 dessert schaaltjes
Ingrediënten voor 20 porties
1 blikje Gecondenseerde Melk
3 pakjes slagroom
10 gram koffie
5 gelatineblaadjes
1 eetlepel chocolade poeder
Bereidingswijze:
Week de gelatineblaadjes in heet water, zoals op de verpakking staat.
Klop de slagroom stevig en vervolgens voeg je de gecondenseerde melk toe.
Giet de koffie en chocolade in een kom met een beetje heet water en meng alles heel goed.
Nu voeg de gelatineblaadjes die gesmolten zijn, aan het koffiemengsel toe.
Met hulp van een keukenzeefje, giet je het koffie mengsel op de geklopte slagroom met de gecondenseerde melk.
Voorzichtig alles goed mengen (niet te veel).
In de koelkast bewaren voor minimaal 2 uren.
Serveertip:
Dit recept kun je een dag van tevoren maken, dat is het lekkerste. Dit recept van koffiemousse met slagroom is een dessert voor alle seizoenen. Je kunt deze koffie mousse garneren met verse aardbeien of verse frambozen voor in de Zomer. In de Winter kun je deze koffiemousse met warme kersen serveren. Voor de Lente kun je deze mousse met stukjes chocolade versieren en in de Herfst met stukjes walnoten. Veel mogelijkheden zoals je leest. Enjoy!
Heb je dit recept gemaakt? Laat het ons weten via social media. Dat vinden we echt heel leuk. Mijn naam is Elsa geboren in Lissabon Portugal. Op mijn persoonlijke blog “Seizoenen blog” kun je alles over de 4 seizoenen lezen. Knutselen en recepten uitproberen is echt mijn passie.
Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.