Roze zaterdag

Sinds de jaren ’70 wordt elk jaar Roze Zaterdag georganiseerd eind juni. Dit evenement is voor de emancipatie voor de LGBTQ gemeenschap. Het biedt ruimte voor informatie, debat, feest, ontmoeting en zichtbaarheid voor seksuele en genderdiversiteit. Op 25 juni 1977 werd in Nederland voor het eerst een GayPride Parade demonstratie gehouden. Deze demonstratie in Amsterdam werd georganiseerd onder de naam “Internationale homobevrijdings- en solidariteitsdag”. De naam Roze zaterdag werd voor het eerst gebruikt in 1979 door de actiegroep ROZA uit Limburg, als reactie op de uitspraken van Bisschop Gijssen over homoseksualiteit. De actiedag viel in de “Goede Week”, wanneer katholieken Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag vieren. De niet zo stille actiedag werd daarom Roze Zaterdag genoemd.

In de huidige samenleving is er steeds meer acceptatie voor de LGBTQ-gemeenschap, maar nog lang niet voldoende. Want elk mens is uniek, met eigen voorkeuren, wensen en smaken. Ook bij About Coffee & Tea stimuleren wij diversiteit en vinden we dat iedereen mag zijn wie hij/zij/hen zelf wil. Want ondanks waar je ook van houdt, er is één ding wat iedereen gemeen heeft. Iedereen drinkt koffie en/of thee! En juist dat zou iedereen moeten verbroederen. Leer van mensen door gewoon eens goed met iemand te praten onder een goede kop koffie of thee!

De lekkere losse thee van About Coffee & Tea zit in vrolijk gekleurde verpakkingen. Wanneer je deze bij elkaar zet is dit net een regenboog en laat het de diversiteit van smaak zien! Regenboog theepakket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.