fbpx

spookachtig lekker halloween koffie recept

pumpkin spice latte

spookachtig lekker halloween koffie recept

Vandaag is het Halloween, allerheiligenavond van de oude Keltische kalender, de dag dat het nieuwe jaar begon. De oogst was binnen, het zaaigoed voor volgend jaar lag klaar, dus dat was reden voor een feest. Tegenwoordig wordt Halloween vooral gevierd door kinderen die langs de deuren gaan om snoep te verzamelen. De mensen versieren hun huis met allemaal enge decoraties. Een traditie is een eng gezicht snijden uit een pompoen, met een lampje erin is dit lekker spookachtig.

Maar wat doe je dan met de inhoud van de uitgesneden pompoen, je kan lekker pompoensoep maken. Maar een heel goed idee is om de pompoen te gebruiken om zelf je eigen Pumpkin Spice Latte te maken. Het is vrij gemakkelijk om zelf te doen. Een lekkere koffie die je hiervoor kan gebruiken is de Spice Up Your Life, de beetje kruidige, notige Arabica koffie uit Brazilië met lichte chocolade afdronk.

DIT HEB JE NODIG

 • 50 g pompoenblokjes
 • 400 ml volle melk
 • 1 el ahornsiroop naar smaak
 • 2 kopjes Espresso (á 70 ml)
 • 1 vanillestokje
 • 1 tl koek- en speculaaskruiden + extra ter garnering
 • 100 ml slagroom

BEREIDING

 1. Breng in een pan water aan de kook. Kook de pompoenblokjes in 10-12 minuten gaar.
 2. Pureer de pompoenblokjes.
 3. Schenk de melk, pompoenpuree en ahornsiroop in een pannetje en warm dit op laag vuur. Haal de pan van het vuur voordat het begint te koken.
 4. Zet de espresso en meng deze met het merg van het vanillestokje en de koek- en speculaaskruiden samen met de inhoud van de pan. Mix het mengsel goed met een blender.
 5. Klop de slagroom bijna stijf.
 6. Verdeel de Pumpkin Spice Latte over twee glazen. Serveer de glazen met de slagroom en wat extra koek- en speculaaskruiden.

Geniet er van!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: