Recept Tiramisu
Recept Tiramisu
Een van mijn favoriete nagerechten is toch wel tiramisu, dit maak ik elke kerst voor (schoon)familie. Hierbij mijn favoriete Tiramisu recept.
Bereidingstijd (ca 20 minuten).
Ingrediënten 8 personen
Benodigdheden
Klop in een kom, slagroom met 1 eetlepel suiker bijna stijf. Mix in een andere kom de dooiers en de rest van de suiker in 5 minuten tot een romig mengsel met een handmixer. Meng de mascarpone in de gedeelten door het dooiermengsel. Spatel de slagroom luchtig door het mascarponemengsel. Zet 200 ml espresso en laat afkoelen. Roer de likeur door de espresso in een langwerpig ondiep schaaltje. Doop de lange vingers één voor één in de koffie en leg deze met koffiekant naar boven in de schaal. Strijk de helft van het mascarponemengsel hierover uit. Maak nog een laag met lange vingers in koffie likeurmengsel en bedek deze met mascarpone. Laat de tiramisu minimaal 1 uur in de koelkast opstijven, of langer. Neem de tiramisu kort voor serveren uit de koelkast en bestrooi deze royaal met cacaopoeder (met cacaostrooier of theezeefje).
Zelfs maak ik de tiramisu een dag van tevoren, de smaak wordt er een stuk beter van.
TIP: Vervang de opgeklopte slagroom door 2 cups stijfgeslagen gepasteuriseerd eiwit, voor een luchtiger dessert.
Advies
Gebruik voor het recept alleen gepasteuriseerde eieren, vanwege het risico op salmonellabesmetting, in gerechten waar eieren niet of onvoldoende verhit kan worden.