fbpx

Hoe het avontuur begon

About Coffee & Tea is een Nederlands lifestyle koffiemerk, dat koffie creëert voor elk karakter en elk moment. Het is onze passie om koffie te maken die geliefd is. We bieden originele en mooi ontworpen koffie: Leuk om te kopen én om te krijgen!

De koffie is op de markt gebracht omdat de oprichters vinden dat er te weinig goede koffie in een aantrekkelijke verpakking was. Er is een topdesigner ingeschakeld die de etiketten heeft ontworpen. Deze kleurrijke etiketten zijn geplakt op een stijlvolle zwarte verpakking. Het design is geïnspireerd op het officiële Coffee Taster’s Flavor Wheel van de SCA. Elke koffie heeft een unieke smaak, geur en aroma, die terug is te vinden in het design van de verpakking. Op die manier prikkelt de koffie al je zintuigen en kan je de koffie bijna proeven voordat je de verpakking opent.

Er is een samenwerking aangegaan met één van de beste espresso koffiebranders van Nederland, voor de lekkere koffie. De koffie is duurzaam met het Rainforest Alliance keurmerk en de verpakking is CO2-neutraal geproduceerd.

De drie verschillende smaken zijn een origineel cadeau met een mooi design, wat heel leuk is om te kopen, maar ook geweldig om te krijgen. De drie smaken Roast Me Slowly, Spice Up Your Life en Sunny Side Up, spelen in op de verschillende wensen van koffieliefhebbers.

 

Coffee maker brewing some coffee

About Coffee

Het perfecte kopje koffie begint bij de herkomst. About Coffee & Tea selecteert alleen de beste koffiebonen, die met de meest ideale condities groeien. Elke koffie heeft zijn eigen speciale methode voor de verwerking, zoals met de hand geplukt of in de zon gedroogd. De koffie is met zorg geselecteerd en gebrand tot perfectie. Elke koffie heeft een speciaal geselecteerd brandprofiel nodig om een perfect aroma, body en smaak te ontwikkelen.

De koffie wordt gebrand bij één van de beste espresso koffiebranders van Nederland. De koffiebonen zijn slowly roasted met een eigen roastprofiel om de beste koffie te creëren. 

Coffee maker brewing some coffee

We nemen onze verantwoordelijkheid

Verantwoordelijkheid nemen is onze kernwaarde. Met onze producten willen we niet alleen u verwennen, maar ook de planeet.

We maken gebruik van CO2-neutrale verpakkingen. De CO2-gassen die vrijkomen om de verpakkingen te produceren, worden volledig gecompenseerd door te investeren in CO2-reducerende projecten (Dutch Coffee Pack) in koffieproducerende landen. Op die manier brengen we het negatieve effect dat de productie van de verpakking op de planeet heeft in evenwicht. De projecten hebben de Gold Standard certificering, om ervoor te zorgen dat de lokale gemeenschappen het meeste profijt hebben van de maximalisering van de duurzame ontwikkeling en leefomstandigheden.

About Coffee & Tea maakt alleen gebruik van Rainforest Alliance gecertificeerde koffiebonen. Rainforest Alliance staat voor duurzame producten en verantwoordelijkheid voor het milieu, klimaat, biodiversiteit, voedselproductie en mensen.
Hand holding a green plant.
X