fbpx

Zoete aardappelgratin met oesterzwammen en brie

Je hebt alle koffie opgedronken, het koffieprut verzameld en bent begonnen met je eigen zwammen te kweken. Nu 6 tot 8 weken verder is het eindelijk tijd om je zwammen te oogsten en te bereiden in je gerechten. Zwammen zijn natuurlijk een heerlijke vleesvervanger met stevige structuur. Maar wat ga je hier voor recept van maken, die lekker, maar ook gemakkelijk en snel is te bereiden.

 

Een goed oven gerecht is een zoete aardappelgratin met oesterzwammen en brie.

 

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten  voorbereiden, 30 minuten wachten

 

Ingrediënten:

  • 600 g (oranje) zoete aardappelen
  • 150 g oesterzwammen
  • 100 g Roombrie 60+
  • 1 ei
  • 200 g crème fraîche
  • 1 teen knoflook
  • 4 takjes salie (optioneel ter garnering)

 

Benodigdheden:

  • Oven
  • Grote ovenschaal, of 4 eenpersoons ovenschalen
  • Snijplank
  • Snijmesje

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken van 1mm. Snijd de oesterzwammen in reepjes en de brie in blokjes.
  2. Breek het ei en klop het los in een kom. Voeg de crème fraîche toe en de fijn gesneden (of geperste) knoflook. Voed peper toe naar smaak en klopt het mengsel glad.
  3. Meng de plakken zoete aardappel, oesterzwammen en brie door het ei-roommengsel. Vul; de ovenschaal (of schalen) met dit mengsel.
  4. Bak de gratins in 30 minuten goudgeel en gaar in de voorverwarmde oven.
  5. De gratins kunnen gegarneerd worden met de salie.

 

Voedingswaarde:

per portie
Energie (Kcal) 406
Koolhydraten (G) 31
Eiwitten (G) 10
Vet (G) 26

X