Hoe verwijder je thee aanslag?

Hoe verwijder je thee aanslag?

Thee drinken is natuurlijk heerlijk, alleen ontstaat er altijd een bruin laagje in je glazen en/of theepot. Dit ziet er natuurlijk niet erg aantrekkelijk uit voor als je gasten hebt. De bruine thee aanslag wordt ook wel tannine genoemd. Tannines ontstaan door het samengaan van meerdere polyfenolen, die van nature voorkomen in planten. Ze hebben een anti-oxidante werking, wat goed is voor de weerstand.

 

Ondanks dat het gezond is en juist de smaak van de thee versterkt, kan het zijn dat je dit graag wilt schoonmaken. Want het is vrij lastig schoon te maken met een borstel of hard boenen met een sponsje. Er zijn gelukkig meerdere manieren om het gemakkelijker schoon te maken.

 

Online zijn meerdere manieren te vinden, zoals bijvoorbeeld een beetje bleekwater, baking soda, tandenreinigingsmiddel of wasmiddel. Maar dit zijn natuurlijk redelijk chemische middelen. Waardoor het is aan te raden, wat meer natuurlijke middelen te gebruiken, waardoor het beter is voor het milieu.

 

  • Schoonmaakazijn; Een goed middel om de aanslag te verwijderen. Het werkt ook goed als ontkalkingsmiddel, dus als je het meekookt, sla je twee vliegen in één klap.
  • Citroensap; net als azijn, werken de zuren goed om de aanslag weg te krijgen, meekoken met het water en het gaat gemakkelijk weg.
  • Karnemelk; Deze tip kreeg ik tijdens mijn studie. Het werkt alleen met karnemelk, of eventueel yoghurtdranken, die aan de zijkant van de glas/beker blijven plakken. Beetje boenen en het is weg.
  • Zout; beetje zout bij het water en boenen met een sponsje, werkt erg goed.