fbpx

Irish Coffee recept

Irish Coffee is een begrip in de koude dagen, het zorgt voor een warm gevoel en helpt je lekker op te warmen. Het contrast tussen de koude slagroom en warme koffie prikkelt de zintuigen op een heerlijke manier.

 

In 1940 bedacht de Ier Joe Sheridan de Irish Coffee. Joe was hoofd van het toenmalige vliegveld in Limmerick County. Omdat de winter in 1940 zo streng was, besloot hij een leuk welkomstdrankje te geven aan de passagiers. Koffie, met veel suiker en royaal aangevuld met whisky. Toen men hem vroeg of de koffie Braziliaans was, zei hij lachend “Nee, het is Irish Coffee”. Een bekende reisauteur nam dit verhaal mee naar Amerika en sinds toen is Irish Coffee een begrip.

 

Ingrediënten

 

Zo maak je het

  1. Verwarm het glas eerst voor door te vullen met kokend water. Omdat Irish coffee het beste geserveerd wordt in een voorverwarmd glas.
  2. Giet het water uit het glas en maak je Irish coffee direct in het glas.
  3. Meng de koffie eerst met suiker en dan de whisky.
  4. Giet de room voorzichtig bovenop de koffie. Niet mengen, maar er bovenop laten liggen.

 

TIPS

Voor een perfecte Irish Coffee geven wij deze tips.

  • Gebruik alleen whisky voor Irish Coffee.
  • Gebruik suiker met een volle smaak, zoals riet- of palmsuiker.
  • Gebruik zo heet mogelijke koffie.
  • Meng de koffie en suiker eerst en voeg pas daarna de whisky toe.
  • Zorg voor echt koude slagroom. Dit contrast tussen koude slagroom en hete koffie zorgt dat je smaakpupillen op scherp komen te staan.
  • Irish Coffee wordt in verschillende soorten glazen geserveerd. Je kan het wel het beste serveren in een speciaal hittebestendig glas.