fbpx

Credits Foodpairing en foto ITC Academy Tea Food Pairing.

Jazzmin met pittige loempia’s

Het is altijd lekker om goede recepten te bedenken bij koffie en thee. In dit geval heeft de ITC Academy voor Tea Food Pairing onze thee gecombineerd met lekkere recepten.

 

De Jazzmin thee is gecombineerd met pittige loempia’s. De Jazzmin thee is een mix van witte thee, Milky Oolong (deels geoxideerd) en Jasmijn. De melkachtige smaken verminderen het pittige mondgevoel, de jasmijn voegt een lekkere, zoete, bloemige smaak toe.

 

Om de thee zoeter en minder astringent te maken is er gebruik gemaakt van een lagere temperatuur van 80°C. Er is 7 gram thee gebruikt voor 500 ml en deze 2 minuten laten trekken.

Je kan natuurlijk gewoon loempia’s kant-en-klaar kopen, maar het is ook leuk om de loempia’s zelf te maken.

 

RECEPT

Ingrediënten

  • 20 loempiavellen (vers of ontdooid)
  • 300 gram kipgehakt
  • 100 gram wortel (geraspt)
  • 75 gram prei (in ringetjes gesneden)
  • 75 gram taugé
  • 50 gram glasnoedels
  • ½ blokje kippenbouillon
  •  eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel gember (geraspt)
  • peper

 

Hoe maak je het

  1. Week de noedels enkele minuten in warm water, laat ze uitlekken en snij in grove stukken.
  2. Voeg olie toe aan de wok, fruit de gember aan, voeg wortel toe en bak tot de wortel zachter wordt.
  3. Voeg het kipgehakt toe, met half bouillonblokje en breng met peper op smaak.
  4. Wanner het gehakt gaar is, voeg de prei toe en breng op smaak met ketjap.
  5. Voeg als laatste de noedels en taugé toe. De taugé mag knapperig blijven.
  6. Laat de vulling afkoelen.
  7. Nu kunnen de loempia’s gevouwen worden. Pak een vel en leg deze met de punt naar je toe.
  8. Verdeel ongeveer 1½ eetlepel van de vulling en vouw de punt naar binnen. Rol tot halverwege op en vouw zijkanten naar binnen. Rol verder en smeer op het puntje een beetje bloem/water mengsel.
  9. Dek de loempiavellen af met plastic folie.
  10. Bak de loempia’s op 175°C in de frituur, ongeveer 4-5 minuten (halverwege keren). Laat ze hierna uitlekken op keukenpapier.
  11. Serveer met chilisaus en Jazzmin thee, voor ultieme smaaksensatie.

Kijk hier voor onze Earl Grey Red Baron met Curry

Credits Foodpairing en foto ITC Academy Tea Food Pairing.

X