fbpx

Koffie Cheesecake recept

Ben jij helemaal gek op cheesecake en vind je het nog leuker om zelf te maken? Heb je wel eens een cheesecake met koffie gemaakt? Deze cheesecake met koffie is heel gemakkelijk om te maken, smaakt heerlijk en ziet er heel mooi uit. Je kan de cheesecake ook nog versieren met mokkaboontjes. Dan wil iedereen wel jouw cheesecake proeven.

 

Personen: 6 tot 8 personen
Tijd: 25 minuten & 2 uur in de koelkast

 

Ingrediënten

  • 400 gram monchou
  • 100 gram suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 3 kopjes espresso of sterke koffie (circa 150 ml)
  • 200 gram bastogne koekjes
  • 75-100 gram boter
  • 200 ml opgeklopte slagroom
  • cacaopoeder

 

Benodigdheden:

  • Springvorm 24 cm
  • Keukenmachine of deegroller
  • Mixer
  • Pannetje
  • Koffieapparaat
  • Lepel
  • Folie

 

Bereidingswijze:

  1. Verkruimel de koekjes, met keukenmachine of deegroller.
  2. Smelt de boter in een pannetje.
  3. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels.
  4. Zet koffie, zodat deze kan afkoelen.
  5. Verdeel de mix van koekkruimels en boter over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel.
  6. Klop de monchou en de suiker lekker luchtig met een mixer.
  7. Maak de gelatine klaar volgens de koude bereidingswijze op de verpakking.
  8. Druppel gelatine beetje bij beetje bij de monchou, terwijl je blijft kloppen.
  9. Meng nu ook de koffie, opgeklopte slagroom en een eetlepel cacaopoeder door het monchoumengsel.
  10. Verdeel het monchoumengsel over de koekjesbodem in de springvorm
  11. Dek de springvorm af met folie en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  12. Wanneer de cheesecake uit de koelkast komt, bestuif het met cacaopoeder.

 

Geniet van de cheesecake met een heerlijke kop koffie!

[product id=”6313″]

Ideaal met een wat frissere, zoete koffie zoals de Sunny Side Up. Dit geeft een extra sprankelende smaak en balans aan de cheesecake.

 

De Sunny Side Up is een 100% Arabica koffie uit Colombia, Rainforest Alliance gecertificeerd en zit in een CO2-neutrale verpakking.