Recept voor Pumpkin Spice Latte

pumpkin spice latte

Hoe maak je Pumpkin Spice Latte?

Het is herfst, de blaadjes worden weer mooi geel, rood en bruin, het ruikt lekker in het bos. De temperaturen gaan weer naar beneden het wordt weer wat vochtiger, dus het is ideaal weer om op te warmen met een lekkere Pumpkin Spice Latte. Je kan deze natuurlijk kant en klaar in de winkel kopen, maar het is veel lekkerder om deze zelf te maken, het is helemaal niet moeilijk en zo klaar. Een goede koffie hiervoor is bijvoorbeeld de Spice Up Your Life, de beetje kruidige, notige arabica koffie uit Brazilië met lichte chocolade afdronk.

 

DIT HEB JE NODIG

  • 50 g pompoenblokjes
  • 400 ml volle melk
  • 1 el ahornsiroop naar smaak
  • 2 kopjes Espresso (á 70 ml)
  • 1 vanillestokje
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden + extra ter garnering
  • 100 ml slagroom

 

BEREIDING

  1. Breng in een pan water aan de kook. Kook de pompoenblokjes in 10-12 minuten gaar.
  2. Pureer de pompoenblokjes.
  3. Schenk de melk, pompoenpuree en ahornsiroop in een pannetje en warm dit op laag vuur. Haal de pan van het vuur voordat het begint te koken.
  4. Zet de espresso en meng deze met het merg van het vanillestokje en de koek- en speculaaskruiden samen met de inhoud van de pan. Mix het mengsel goed met een blender.
  5. Klop de slagroom bijna stijf.
  6. Verdeel de Pumpkin Spice Latte over twee glazen. Serveer de glazen met de slagroom en wat extra koek- en speculaaskruiden.

 

Geniet er van!

pumpkin spice latte